Minister Weyts opent mobipunt in Glabbeek, ook Nevele volgt

Nadat dit jaar al mobipunten werden geopend in Deinze, Schoten, Vilvoorde en Brasschaat was het begin december de beurt aan Nevele en Glabbeek. Daarmee staat het aantal mobipunten in Vlaanderen vandaag op 6. Met de start van de 15 vervoerregio’s vanaf 2019 zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen.

Mobipunt Glabbeek Gemeentehuis

Op 4/12 werd door minister Ben Weyts, in aanwezigheid van de pers, het eerste landelijke mobipunt in Vlaanderen geopend. Glabbeek, een gemeente met 5500 inwoners, zet als eerste in het Regionet Leuven in op mobipunten. Concreet combineert dit mobipunt openbaar vervoer, fietsvoorzieningen, elektrische laadinfrastructuur en 2 deelwagens via Stapp.in en Cars4Community. Op die manier wil de gemeente mensen verleiden met alternatieven voor de eigen wagen om de nodige modal shift te verkrijgen.

Regionale zender ROB.tv was eveneens present en maakte de volgende reportage.

 

 

Mobipunt station Landegem

Sinds dit voorjaar speelde de gemeente Nevele – die vanaf 1 januari fusioneert met Deinze – met het idee om een mobipunt te openen aan het station Landegem. 

Dit station ligt op de treinverbinding Brugge – Gent en heeft een aanbod van De Lijn. Het mobipunt ligt langs de fietssnelweg F6 Brugge-Gent. Verder vind je er ook twee cambio-deelwagens. De gemeente voorziet vanaf 2019 ook deelfietsen.