Mobipunt

Webinars & inspiratiesessies

Herbekijk onze laatste Webinar: Communicatie – maak van elk Hoppinpunt een succes! – 14 februari 2023
Herbekijk de webinar. de presentatie vind je hier.

Hoppinpunten realiseren is één stap, zorgen dat ze gebruikt worden – en dat mensen zich duurzamer gaan verplaatsen – is de volgende. Of is het net omgekeerd? In dit webinar gaven we een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe trek je mensen naar je Hoppinpunt?
  • Hoe maak je je inwoners warm voor combi- en deelmobiliteit?
  • Hoe maak je de overstap (letterlijk en figuurlijk) laagdrempelig?
  • Hoe pas je de Hoppin-huisstijl correct toe?

Voor deze webinar werkten we samen met Autodelen.net en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, die een update gaven vanuit het beleid.

Webinars en inspiratiesessies

Onze webinars zijn volledig gratis en duren ongeveer een uur. Vragen mogen vooraf worden doorgestuurd, maar ook tijdens de sessie is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze experts. We stemmen de inhoud graag af op de vragen die er leven. Met onze inspiratiemomenten willen we de Vlaamse steden en gemeenten immers aanmoedigen om werk te maken van mobipunten of Hoppinpunten op hun grondgebied.

Onze inspiratiemomenten worden mee mogelijk gemaakt met de steun van Interreg NWE. Meer over het eHUBS project vind je hier.

Op maandag 27 september in 2021 organiseerde Mobipunt vzw een digitaal Inspiratiemoment Mobipunten. Herbekijk het inspiratiemoment of bekijk de presentatie. Na het eerste inspiratiemoment in maart 2021 lieten we toen de steden Leuven en Zoutleeuw aan het woord die hun ervaringen delen over de Hoppinpunten op hun grondgebied. Ze vertelden hoe het ontwerpproce verliep, welke diensten op de verschillende Hoppinpunten worden aangeboden en gaven nuttige tips voor andere steden en gemeenten.