Academie

Mobipunt vzw heeft als doel om de kwaliteit van mobipunten te bewaken, kennis op te bouwen en innovatie te ondersteunen. Het begeleiden van steden en gemeenten in de realisatie van mobipunten of Hoppinpunten is hier een belangrijk onderdeel van. Om deze begeleiding en kennis toegankelijk te maken, organiseert Mobipunt vzw op regelmatige tijdstippen webinars en enkele keren per jaar ook een opleiding over mobipunten.

Opleiding Mobipunten

De voorbij jaren organiseerden we al vier reeksen van onze Masterclass Mobipunten. Deze opleiding voor Vlaamse steden en gemeenten geeft een sterke theoretische basis en biedt tegelijk de hands-on aanpak om mobipunten/Hoppinpunten te gaan uitbouwen. De volgende opleiding zal plaatsvinden in 2024. De plaatsen zijn beperkt om maximale interactie te kunnen garanderen, dus wees er snel bij!

Inspiratiemomenten en webinars

Met onze inspiratiemomenten willen we de Vlaamse steden en gemeenten, die voor de gigantische uitdaging staan de komende jaren meer dan duizend mobipunten uit te bouwen, inspireren. De gebundelde kennis van Mobipunt vzw en onze partners, Mpact vzw, Autodelen.net en Infopunt Publieke Ruimte, zorgt voor een stevige basis om steden en gemeenten te kunnen verrijken in hun mobipunt-aanpak. Dit najaar volgen nog enkele nieuwe sessies, schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.