Opening nieuwste Hoppinpunt: P+R Linkeroever

Opening nieuwste Hoppinpunt: P+R Linkeroever

Op woensdag 19 januari was het verzamelen geblazen aan Antwerpen Linkeroever. Vlak voor de tunnel onder de Schelde werd de vernieuwde Park and Ride Linkeroever officieel geopend als Hoppinpunt, in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister Lydia Peeters en Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis. 

P+R Linkeroever bestaat uit een groot parkeergebouw met ruimte voor 1500 wagens, vlak aan de tramhalte waar tot achttien trams per uur voorbij komen. De locatie is toegankelijk ingericht, met ook bijzondere aandacht voor veiligheid.

Het nieuwste Hoppinpunt is uitgerust met 32 laadpalen, een overdekte en beveiligde fietsenstalling, toiletten, een aanbod van (elektrische) deelwagens, deelsteps, -scooters en binnenkort ook deelfietsen. Dit alles maakt het mogelijk om op een vlotte manier naar de stad Antwerpen te geraken – en terug. De werken werden uitgevoerd in opdracht van Lantis.

P+R Linkeroever werd afgewerkt met een digitale Hoppinzuil, aangeleverd door Mobipunt vzw – je ziet hem staan zodra de deuren van de lift opengaan. De zuil bevat alle informatie over Hoppin en de aanwezige diensten, realtime informatie van de tramhalte, extra informatie over het betaalsysteem voor de parking (parkeren kost er één euro) en over de deelsystemen. Als hij niet wordt gebruikt, verschijnen op de Hoppinzuil infoschermen van Lantis.

Ook de Park and Rides van Antwerpen Luchtbal en Merksem worden vernieuwd en dit jaar omgedoopt tot Hoppinpunt.