MOBIPUNTEN IN 19 GEMEENTEN IN OOST-VLAANDEREN

Mobipunt vzw gaat de komende jaren samen met verschillende partners aan de slag om 19 mobipunten te realiseren in de provincie Oost-Vlaanderen via het klimaatproject “Netwerk Mobipunten”. Die 19 mobipunten moeten de verdere basis vormen van een uniform en herkenbaar netwerk in Vlaanderen. 

De Provincie Oost-Vlaanderen trekt dit project in nauwe samenwerking met Solva, Veneco, Interwaas en Mobipunt vzw. Het project ontvangt ook Vlaamse subsidies voor Klimaatprojecten. Samen met deze partners zullen de gemeenten worden ondersteund bij de bepaling van de juiste locaties, de invulling en de realisatie van het mobipunt. Vorige week vond de eerste startvergadering plaats waaruit bleek dat iedereen alvast veel goesting heeft.

De steden en gemeenten die zich engageren zijn: Deinze (Nevele), Denderleeuw, Destelbergen, De Pinte, Erpe-Mere, Gavere, Haaltert, Herzele, Kruibeke, Lede, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Nazareth, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Niklaas, Temse, Wichelen.

Voor de inrichting van het mobipunt is per lokaal bestuur een budget voorzien van 23 000 EUR waarvan 75% door Vlaanderen wordt gefinancierd en 25% door de gemeente.