Bram Roelant eerste coördinator Mobipunt vzw

Bram Roelant eerste coördinator Mobipunt vzw

Met trots kondigen we aan dat Bram Roelant gestart is als de eerste coördinator van Mobipunt vzw. Met de aanwerving van Bram versterken we onze vzw en kunnen we lokale besturen beter ondersteunen bij de ontwikkeling van hun Hoppinpunten.

Mobipunt vzw heeft het concept rond mobipunten in 2018 in Vlaanderen op de kaart gezet. Na de verankering in het decreet basisbereikbaarheid in 2019 en de lancering van de merknaam Hoppin in 2020 is het nu tijd om ook mee te groeien en onze dienstverlening verder op de kaart te zetten.

“Een mobipunt kan zoveel meer zijn dan een overstapplaats tussen verschillende vervoersmiddelen. Door mobipunten aantrekkelijk te maken voor gebruikers met een juiste inrichting en extra diensten vergroten we de aantrekkingskracht voor de gebruikers én de omwonenden”, zo benadrukt Bram.

Na het introduceren van het concept mobipunten is het nu tijd om te ondersteunen bij de uitrol. Via de begeleiding van verschillende Vlaamse en Europese pilootprojecten zoals ‘Maak een MobiPunt’ met de provincie Vlaams-Brabant, “Netwerk Mobipunten” met diverse intercommunales en provincie Oost-Vlaanderen en de uitrol van meer dan 50 mobipunten in Leuven via het Europese E-hubs project is het tijd om onze expertise verder uit te bouwen en ter beschikking te stellen van lokale besturen, intercommunales en projectontwikkelaars. 

“Ik kijk er naar uit om het verhaal rond mobipunten in Vlaanderen de komende jaren te kunnen ondersteunen en verder uit te bouwen. De uitdagingen in Vlaanderen zijn groot, maar via samenwerking kunnen we van Hoppinpunten een succes maken”, zo besluit Bram.

Heb je vragen of wil je graag contact opnemen? Bram staat altijd voor je klaar via bram.roelant@mobipunt.be of 0498/49.96.22.