Verslag internationale eHUBS Masterclass Inverness

Een maand geleden reisde coördinator Bram af naar Inverness in Schotland voor de laatste projectmeeting van het eHUBS-project. We startten op woensdag met de tweede Internationale Masterclass. Wat nemen we mee van deze namiddag? Hoge ambitie, combimobiliteit in de praktijk en heel wat interessante cases.

De lat lag hoog op de tweede internationale eHUBS Masterclass! Niet alleen omdat wij zoveel interessante informatie konden delen vanuit Vlaanderen, maar vooral omdat de reisafstanden in Schotland zo veel groter zijn dan in Vlaanderen. Zo vertrok deelnemer Mark om 5u15 om zich te voet naar de bus te begeven, de bus te nemen tot aan het station en zich vervolgens vier uur lang met de trein te verplaatsen naar Inverness! Dat allemaal om om 13u onze Masterclass te kunnen volgen. 

Vanuit Mobipunt vzw met de partners Autodelen.net en Mpact stonden we perplex, vooral omdat Mark lang niet de enige was die een lange reis achter de rug had. Combimobiliteit moesten we alvast niet meer toelichten, maar hoe de overstap vlot te laten verlopen, waarom toegankelijkheid en veiligheid zo van belang is en wat de impact is op de stad en haar inwoners, hadden we heel interessante gesprekken! 

Zo leerden we dat reistijd altijd een relatief begrip is, dat deelmobiliteit ook in ‘the highlands’ kan werken, ondanks wat groeipijnen, en dat betrouwbare private partners van het grootste belang zijn om deelmobiliteit succesvol uit te rollen!