Inspiratiemoment Mobipunten

17 maart 2021 – 10u

Op woensdag 17 maart om 10u organiseerde Mobipunt vzw een eerste Inspiratiemoment Mobipunten. Tijdens dit inspiratiemoment inspireerden we de Vlaamse steden en gemeenten, die voor de gigantische uitdaging staan de komende 4 jaar meer dan 1000 mobipunten uit te bouwen. De gebundelde kennis van de drie partners, Mpact vzw, Autodelen.net en Infopunt publieke ruimte zorgt voor een stevige basis om steden en gemeenten te kunnen verrijken in hun mobipunt-aanpak. Je kan de presentatie hier vinden.

Tijdens het inspiratiemoment inspireerden we steden en gemeenten in het werken aan kwaliteitsvolle mobipunten, gaven we belangrijke aandachtspunten mee en gingen we dieper in op de inhoud van reeks 1 en 2 van de Masterclass Mobipunten in april en mei 2020. 

Mobipunt vzw heeft als doel de kwaliteit van mobipunten te bewaken, kennis op te bouwen en innovatie te ondersteunen. Het begeleiden van steden en gemeenten in de realisatie van mobipunten of Hoppinpunten is hier een belangrijk onderdeel van. Om deze begeleiding en kennis toegankelijk te maken, organiseert Mobipunt vzw ook een Masterclass Mobipunten voor steden en gemeenten. In deze masterclass lichten we het proces toe  over  hoe een kwaliteitsvol mobipunt(netwerk) op te zetten. We geven de gemeenten de tools om zelf hands-on aan de slag te kunnen gaan. 

Onze inspiratiemomenten zijn volledig gratis en duren ongeveer een uur. Vragen mogen vooraf doorgestuurd worden, maar ook tijdens de sessie zal er de mogelijkheid zijn vragen te stellen aan onze experts.