Nieuwe opleiding voor steden en gemeenten

Nieuwe opleiding voor steden en gemeenten

We gaven onze opleiding die álles bundelt wat je moet weten over mobipunten en Hoppin een stevige upgrade. Onze nieuwe opleiding gaat door in november.

Beginnen doen we op woensdag 9 november in Leuven, aansluitend op de inspiratiedag van onze partner Autodelen.net. Dankzij het Interreg-project eHUBS kunnen we deze namiddag gratis organiseren. We leggen de basics uit van mobipunten en Hoppin, de mogelijke mobiliteitsdiensten en de meerwaarde voor de buurt. We sluiten af met een duidelijk overzicht van alle financieringsmogelijkheden.

Op de tweede dag bouwen we hierop verder en geven we jouw stad of gemeente alles in handen om voort te kunnen. We weten van deelnemers van de voorbije jaren dat ze met een bredere blik kijken naar hun Hoppinpunten. Let op, de plaatsen zijn beperkt!

Wat leren we je dan? Hoe je een kwalitatief Hoppinpunt vormgeeft, met alle toegankelijkheidsvereisten, hoe je mobiliteits- en andere diensten een plek geeft op je Hoppinpunt en hoe je de buurt en lokale ondernemers bij het proces kan betrekken. Ook doen we uit de doeken wat zich achter de schermen afspeelt: data-uitwisseling, realtime informatie, en de meerwaarde daarvan voor zowel de reiziger als de stad of gemeente.

Tijdens oefeningen en een plaatsbezoek toetsen we meteen de theorie aan de praktijk. Op basis van wat je geleerd hebt zal je zien dat je niet meer op dezelfde manier kijkt naar een mobiliteitsknooppunt.

Na die tweede opleidingsdag krijg je nog eens een uur één-op-één advies met de experten van Mobipunt vzw waar we een concreet punt samen vorm geven en al jouw vragen beantwoorden. En ook daarna staan we nog ter beschikking voor het verder evalueren van een ontwerp.


Wil je na de opleiding een volledig ontwerptraject doorlopen met Mobipunt en partners, dan kan dat uiteraard ook.

Meer info? Lees alle details op mobipunt.be/masterclass .